Ultimas 2020 worden uitgereikt op dinsdag 18 mei 2021

De Ultimas, de Cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap, worden dit jaar digitaal uitgereikt op dinsdag 18 mei 2021. De uitreiking zal te bekijken en te beluisteren zijn via de kanalen van de betrokken mediapartners VRT NU, Radio 1 en Knack.

Sinds 2017 reikt de Vlaamse Gemeenschap jaarlijks de Cultuurprijzen uit onder de naam Ultimas. De Ultimas 2020 worden uitgereikt aan twaalf laureaten in evenveel categorieën op 18 mei 2021. Een onafhankelijke jury verkiest de laureaten omwille van de uitzonderlijke prestaties die ze het afgelopen jaar geleverd hebben.

Digitale uitreiking

Omwille van de coronamaatregelen zullen de Ultimas dit jaar uitgereikt worden via een digitale stream. Je kan die bekijken en beluisteren via de kanalen van mediapartners VRT NU, Radio 1 en Knack.

Vlaams minister van Cultuur, Jan Jambon: “2020 was een vreselijk jaar dat alles en iedereen op de proef heeft gesteld. Niet in het minst de cultuursector, die zich meermaals moest aanpassen aan de gevolgen van de coronacrisis. Ondanks die moeilijke omstandigheden hebben culturele organisaties en makers opnieuw fantastisch werk geleverd. Werk dat ons heeft geïnspireerd, verrast en moed heeft gegeven. Een aantal van die organisaties en makers zetten we extra in de kijker met de Ultimas.”

Meer informatie over de Ultimas vind je op de website www.ultimas.be. Alle informatie over de uitreiking volgt later dit jaar.

Heb je vragen voor het Departement Cultuur, Jeugd en Media? Neem dan contact op met adjunct-woordvoerder Mattijs Deraedt via 02 553 42 89 of [email protected]

Heb je vragen voor het kabinet van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon? Neem dan contact op met woordvoerder Olivier Van Raemdonck via 0470 99 91 01 of [email protected].

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Departement Cultuur, Jeugd en Media

Als Vlaamse overheidsorganisatie bouwt het Departement Cultuur, Jeugd en Media aan een creatief en inspirerend Vlaanderen, waar iedereen (van jong tot oud) cultuur kan beleven, maken en delen.

Dat doet het door een overtuigend en toekomstgericht sectoraal beleid te voeren met de intrinsieke waarden van cultuur en jeugd en de onafhankelijkheid van media als uitgangspunten. Het departement is een partner en stimulator van het werkveld en werkt samen met andere beleidsvelden, met de lokale besturen en actoren binnen en buiten de Vlaamse overheid. Door kwaliteitsvolle instrumenten in te zetten creëert het kansen voor de actoren. Professionele ontwikkeling, klantgerichtheid en betrokkenheid staan centraal bij alle medewerkers. Het departement richt zijn blik naar buiten door in te spelen op maatschappelijke en internationale ontwikkelingen, waarmee het de eigen werking steeds in vraag stelt en vernieuwt. Meer info? Bekijk de website: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl

Neem contact op met

Arenbergstraat 9 1000 Brussel

02 553 69 77

[email protected]

www.vlaanderen.be